Vitaal Vandaag
Image default
Aandoeningen en ziekten

Handige tips voor het vinden van een goede yogamat

Je hebt besloten om yoga te gaan beoefenen. Of je hebt een oude yogamat die wel aan vervanging toe is. Wat jouw plannen van dit jaar ook zijn, je hoeft gelukkig maar één keer een goede yogamat te kopen. Maar hoe vind je nou een yogamat die goed bij jou past? Hieronder geven wij enkele handige tips!

 

  1. Kies nooit voor een te goedkope yogamat

Het is natuurlijk goed om een beetje op het geld te letten zodat je nooit te veel uitgeeft. Wees je er toch van bewust dat een goedkope yogamat vaak geen lange levensduur heeft. Bijna alle goedkope yogamatten gaan uiteindelijk snel stuk of zijn moeilijk schoon te maken. En daar komt ook nog eens een sterk chemische lucht bij die uit het yogamatje komt. Kies daarom altijd voor een yogamat van hoogwaardige kwaliteit die net even wat duurder is. Je bent dan verzekerd van een yogamat die extra lang meegaat en ook nog eens lekker comfortabel is. 

 

  1. Kies voor grip

Vaak is een gladde yogamat niet erg fijn tijdens het beoefenen van yoga. Je glijdt dan sneller weg, waardoor je bepaalde houdingen niet kunt uitvoeren. Kies daarom voor een yogamat met een goede grip. Er zijn verschillende soorten yogamatten met verschillende soorten grip, van extra veel grip tot medium grip. 

 

  1. Houd rekening met de soort yoga die je beoefent

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten yoga. Van het intensieve hot yoga tot het rustige yoga nidra. Afhankelijk van de soort yoga die je beoefent kun je kiezen voor een dikke of juist dunne yogamat. Vaak doe je er goed aan om voor een yogamat te kiezen die iets dikker is. Je landt dan wat minder hard, wat erg fijn is voor iemand die net begint. Als je op zoek bent naar meer stabiliteit is een dunnere yogamat een goede keuze.