Vitaal Vandaag
Image default
Gezondheid en veiligheid op het werk

Wat is het nut van een diëtist?

Als je denkt aan een diëtist denk je al snel aan een persoon die je helpt met afvallen. Dit doen ze door je op een dieet te zetten. Er hangt echter een flink stigma rondom diëten. Veel mensen denken meteen aan een sap kuur waarbij je alleen maar groenten shakes mag drinken, of aan een dieet waar je niet meer dan 1000 kilocalorieën per dag mag innemen. Dit is vaak ongezond. Mensen schrikken daarom snel af als ze het woord diëtist horen. Toch kan een diëtist veel toevoegen in je leven.

 

Een diëtist voor bij het sporten

Als je veel sport, met name om spieren op te bouwen, kan een diëtist goed van pas komen. De echte sporter weet dat voeding onmisbaar is in een goed trainingsschema. Sport jij omdat je graag spieren wilt aanmaken? Dan is voeding ontzettend belangrijk. Een diëtist kan jou helpen met het opstellen van een schema dat bij jou past. Jouw behoeftes worden bekeken en hier wordt een voedingsschema op afgestemd. Vaak betekent dat dat je veel calorieën en koolhydraten mag eten. Dit moeten dan wel gezonde koolhydraten zijn. Er zijn vaak zo veel regels dat het moeilijk is om zo’n voedingsschema zelf op te bouwen.

 

Een diëtist voor meer energie

Dat eten zorgt voor energie is algemeen bekend. Hoe je zo veel mogelijk energie uit jouw voeding haalt is daarentegen weer minder bekend. Voel jij je vaak futloos en moe dan is verandering in je voeding vaak een oplossing. Het is vaak moeilijk om hier zelf wijs uit te komen. Vaak is niet alles zo gezond als het lijkt. Een diëtist komt dus ook hier weer goed van pas. Een diëtist kan zorgen dat jij vooral voedingstoffen binnen krijgt die zorgen voor meer energie. Zelf grijp je snel naar producten met veel suiker als je moe bent. Dit werkt echter averechts. Een diëtist kan jou helpen om je voedingsschema zo in te delen dat je veel meer energie krijgt de hele dag door. Hierdoor maak je geen fouten meer in je voeding.