Vitaal Vandaag
Image default
Verslavingen

4 Voordelen van werkplekcoaching

Het komt steeds vaker voor dat managers en teamleiders worden opgeleid om werknemers gericht op de werkvloer te coachen. De juiste coaches hebben de kennis en ervaring om je te helpen de beste versie tot bloei te laten komen. Een bedrijf kan waarde hechten aan de loopbaangroei en professionele ontwikkeling van zijn werknemers door een coach in te schakelen en om teamleden te helpen dat doel te bereiken. Kortom, coaching kan leiden tot sterkere, meer doelgerichte teams. In dit artikel leggen we uit waarom werkplekcoaching belangrijk is en zetten we 4 vitale voordelen van coaching op een rijtje.

1. Creëren betere doelstellingen

Het bewust realiseren van effectieve doelen is de sleutel tot succes om persoonlijke en bedrijfsresultaten te bewerkstelligen. Een goede coach zorgt ervoor om van het gehele team vitale medewerkers te maken en SMART-doelen te stellen – specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden – zodat ze bereikt kunnen worden. Een coach kan helpen het juiste evenwicht te vinden tussen ambitie en realiteit bij het stellen van doelen. Bovendien kunnen ze het team helpen om technieken te ontwikkelen om zich beter te concentreren op de onmiddellijke doelstellingen en breder te plannen.

2. Verhoging van verhoogde productiviteit

Zowel werkgevers als werknemers hebben baat bij een duurzame productiviteitsgroei. Wanneer het team gemotiveerd is om productiever te zijn, kan de werklast op de werkvloer gemakkelijker worden gebalanceerd. Dit kan de kansen vergroten op betere bedrijfsresultaten en een bloeiende persoonlijke ontwikkeling. Aan de hand van constructieve feedback kan een coach de productiviteit verhogen en werknemers motiveren om een doelgerichte aanpak nog effectiever te maken. 

3. Meer aandacht voor de persoonlijke omstandigheden van het team

Een coach beschikt over de unieke positie om werknemers te helpen om evenwicht te vinden tussen privé en werk. Wanneer er tijd wordt vrijgemaakt voor coaching, is er meer ruimte voor een transparante bedrijfscultuur en een empathische benadering die de persoonlijke omstandigheden van ieder teamlid inzichtelijker kan maken. Op basis van deze informatie kunnen de ideale werkomstandigheden worden gecreëerd. 

Als bedrijf kun je bovendien besluiten om een MTO te organiseren, ook wel een tevredenheidsonderzoek om een beter beeld te krijgen van welke verbeteringen kunnen worden toegepast die bijdragen aan een gezondere werkomgeving.

4. Meer vertrouwen op de werkvloer

Tot slot kan coaching helpen om meer zelfvertrouwen te creëren op de werkvloer. Goede coaches gaan namelijk proactief aan de slag om persoonlijke groei, en daarmee duurzame bedrijfsresultaten, te realiseren. Coaching kan een belangrijke rol spelen om de instrumenten aan te reiken die het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen ontwikkelen, wat betekent dat jouw teamleden zich ontwikkelen tot zelfverzekerde professionals die groot succes boeken!

 

https://lifeguard.nl/voor-wie/vitale-medewerkers/