Vitaal Vandaag
Image default
Onderwijs

Maak kennis met reguliere scooters, elektrische autopeds en spacescooters

Maak kennis met reguliere scooters, elektrische autopeds en spacescooters

Misschien zie je wel vaak een elektrische autoped of andere tweewielige voertuigen op de weg. Een scooter was een voertuig dat meestal door kinderen wordt gebruikt om te spelen. Tegenwoordig kan het ook als vervoermiddel worden gebruikt als je zonder angst voor files op de snelweg wilt reizen. Samen met de toenemende behoefte aan een eenvoudig en efficiënt voertuig, beginnen mensen nieuwe dingen te proberen tijdens het reizen. Tegenwoordig hebben kleine tweewielige of driewielige voertuigen als vervanging voor gemotoriseerde voertuigen steeds meer de voorkeur van mensen. Behalve dat het eenvoudig is, is het voordeel van dit soort ‘speelgoed’ waar kinderen vroeger mee speelden, dat het heel gemakkelijk te dragen is en er geen brandstof voor nodig is. Wist je echter al iets van gewone scooters, elektrische autopeds en de spacescooter zelf? Hieronder volgt een korte uitleg van deze drie soorten scooters.

Gewone scooter

De eerste is een gewone scooter (of gewoon een step) die beenkracht gebruikt om hem te verplaatsen. Reguliere scootergebruikers hoeven maar één voet op de plaat te zetten en één voet als duwer om vooruit te komen. Dit voertuig wordt vaak door kleine kinderen als speelgoed gebruikt.

Elektrische autoped

De tweede is een elektrische scooter of autoped die niet veel verschilt van gemotoriseerde fietsen. Op elektrische scooters hoef je geen geld uit te geven om brandstof te kopen, omdat dit type transport elektrische stroom gebruikt als aandrijving. Een ander pluspunt is natuurlijk dat een elektrisch aangedreven voertuig geen geluid zal maken of rook zal uitstoten van brandende brandstof, waardoor het zeer milieuvriendelijk is en de luchtvervuiling helpt verminderen. Er zijn 2 uitvoeringen van elektrische scooters die je kunt vinden, namelijk 2-wielige en 3-wielige elektrische scooters. Elektrische scooters hebben een gemiddelde snelheid van 20-50 km/u, hoewel sommige snelheden tot 80 km/u hebben. Voor het vervoeren van pullen kun je voorop dit voertuig nog een basil fietstas bevestigen. Het gewicht van de elektrische scooter varieert ook van de lichtste met een gewicht van 7 kg tot de zwaarste tot 40 kg, die je kunt kiezen op basis van jouw behoeften.

Spacescooter

Tot slot is er een voertuig van het type spacescooter waarvan het echte doel is om het evenwicht van kinderen van 2-7 jaar te trainen. Dit voertuig kan echter ook door volwassenen worden gebruikt als zij het als reisvoertuig willen gebruiken. Vrouwen kunnen de spacescooter gebruiken omdat deze heel eenvoudig te bedienen is, zelfs als ze een rugzak dames op hun rug moeten dragen. De spacescooter zelf is vergelijkbaar met een scooter in het algemeen in de vorm van een plaat als een steunpunt dat de 2 voor- en achterwielen verbindt. Wat de spacescooter onderscheidt van een gewone scooter, is de manier waarop hij beweegt. Als de gebruiker op een gewone scooter zijn/haar voeten op de grond moet duwen om hem te laten rennen, dan hoef je dat op de spacescooter niet te doen. Dat komt omdat de spacescooter gebruikmaakt van “Pump and Go”-technologie, zodat je alleen afwisselend op de voorste en achterste sokkels hoeft te stappen om hem te verplaatsen. Het werkingsprincipe is bijna hetzelfde als wanneer je op een fiets trapt.