Vitaal Vandaag
Image default
Onderwijs

Leuke fitness opleidingen om te volgen

Zou jij graag meer willen leren over fitness en een gezonde leefstijl? Ben je werkzaam in de fitnessbranche en zou je je willen specialiseren? Of zou je graag een carrière in deze branche willen? Denk er dan eens aan om een fitness opleiding te volgen. Er zijn allerlei leuke fitness opleidingen waarbij je je kunt specialiseren. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding tot health coach of personal trainer.

Opleiding personal trainer

Als het je leuk lijkt om mensen te helpen bij het behalen van sportieve doelen, dan is het een goed idee om een opleiding tot personal trainer tevolgen. Je zult hierbij veel vaardigheden leren die je nodig zult hebben bij het trainen van je toekomstige cliënten. Bij de klant ga je systematisch te werk, zodat er bij elk persoonlijk doel progressie geboekt zal worden.

Opleiding health coach

Vind jij het interessant om mensen te motiveren om hun leefstijl te veranderen? Heb je je gezondheid hoog in het vaandel staan? Misschien is de opleiding tot health coach dan iets voor jou. Je zult mensen helpen die te maken hebben met overgewicht, maar ook met diabetes of hart en vaat ziekten. Het motiveren en coachen van klanten zal hierbij centraal staan.

Functional Training opleiding

Tijdens de opleiding Functional Training zul je klanten gaan begeleiden op basis van hun lichaamsgewicht. Het leuke hierbij is dat je zult werken met verschillende doelgroepen, van jong tot oud. Je zult tijdens de opleiding leren in te spelen op alle trends. Ook zul je trainingsprogramma’s aangeboden krijgen die je meteen leert toepassen.

Onderwijs

Sport & Voeding opleiding

Houd je je graag bezig met hoe gezonde voeding mensen het beste kan ondersteunen bij het sporten?
De opleiding Sport & Voeding is ontwikkeld voor mensen die graag meer kennis willen opdoen over voeding en opstellen van een gericht voedingsplan. De opleiding is volledig up to date wat betreft de laatste wetenschappelijke onderzoeken. Je zult leren voedingsplannen te maken voor verschillende doelgroepen.

Opleiding Fitness & Reuma

Als je personal trainer bent, kan het interessant zijn om een opleiding Fitness & Reuma te volgen. Je hebt ongetwijfeld af en toe te maken met klanten die een vorm van reuma hebben. Je leert tijdens de opleiding onder andere kijken naar de klachten van de klant en het maken van beweeg en oefenprogramma’s. Daarnaast zul je leren hoe je klanten fysiek kunt trainen.

Stap budget

Als je een opleiding gaat volgen bij Sport & People kun je gebruik maken van het stap budget. Dit is een UWV-subsidie, voor volwassenen van boven de 18 jaar die zich willen laten omscholen. Hierbij geldt een maximum bedrag van €1000 per kalenderjaar.