Vitaal Vandaag
Image default
Gezondheid van kinderen

Een voetbaltoernooi organiseren voor de jeugd

Sporten is erg belangrijk, zeker ook voor de jeugd. En aangezien voetbal veruit de meest populaire sport van Nederland is, kan het organiseren van een voetbaltoernooi erg leuk zijn om jongeren sportiviteit en samenwerking te leren en om een goede conditie op te bouwen. De organisatie is niet persé moeilijk maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het organiseren van een succesvol voetbaltoernooi.

De locatie regelen

Allereerst heb je natuurlijk een locatie nodig. Ga daarom op tijd in gesprek met verenigingen uit de buurt om een veld te reserveren. Wanneer er weinig ruimte is kun je een groot voetbalveld in tweeën delen en met kleinere teams spelen op een half veld. Kijk overigens niet alleen naar de beschikbaarheid van speelvelden maar ook naar aanvullende faciliteiten zoals kleedkamers, de aanwezigheid van een bar of kantine, en het aantal parkeerplaatsen.

Sponsoren zoeken in de buurt

Onderschat het budget niet dat je nodig hebt om een succesvol toernooi te organiseren. Je hebt materieel nodig zoals ballen en shirtjes, maar ook sportprijzen en misschien zelfs wel een cateringbedrijf. Wanneer je een beetje zoekt, kom je in de buurt waarschijnlijk genoeg bedrijven tegen die een voetbaltoernooi voor de jeugd graag sponsoren. In ruil voor extra reclame bijvoorbeeld. Je kunt dit ook combineren. Bestel bijvoorbeeld leuke voetbalsleutelhangers voor de deelnemende kinderen en druk hier ook de naam van de hoofdsponsor op af.

Vrijwilligers werven

Als laatste heb je natuurlijk flink wat handjes nodig bij het organiseren van je voetbaltoernooi. Mensen die in de kantine willen staan, schoonmakers, scheids- en grensrechters, de lijst is lang! Vraag om hulp aan ouders op scholen en bij lokale verenigingen. Begin hier op tijd mee want deze mensen hebben natuurlijk ook een eigen agenda waar je rekening mee moet houden.