Vitaal Vandaag
Image default
Gezondheid van kinderen

Hoe een pasgeborene in een draagzak te binden

Bij het gebruik van een draagzak is de sleutel om te weten hoe je deze goed moet binden. Deze eenvoudige stap zorgt ervoor dat uw nieuwe kind comfortabel en veilig zal zijn. De stof van de wrap moet breed genoeg zijn voor je lichaam en breed genoeg voor je pasgeborene om doorheen te glijden. Om ervoor te zorgen dat je de perfecte pasvorm krijgt, zorg je ervoor dat de stof van de drager over je schouders past. Als je niet zeker weet hoe je een newborn wrap correct moet binden, lees dan verder voor tips!

De eerste stap is om je baby op je heup te plaatsen. Vouw vervolgens de benen van de wrap om de taille van je baby. Zorg ervoor dat de baby niet naar voren gericht is. Mogelijk moet u de wrap aanpassen als uw baby op de rug terechtkomt. Zodra je pasgeborene in de wrap zit, trek je de uiteinden strak over de schouders en kruis je ze onder de billen van de baby. Als je een lange stof gebruikt, knoop de stof dan dubbel.

Zodra je baby in je armen ligt, pas je de lengte van de wrap aan om het kind dicht bij je lichaam te houden. Je kunt de stropdas losmaken als dat nodig is om je opgroeiende kind tegemoet te komen. Wanneer je een pasgeborene vasthoudt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hun hoofd dicht bij je lichaam hebt en de staarten achter je spreidt. Hun hoofd bij hun kin houden is het beste. Door hun benen in hun natuurlijke posities te houden, zorgt u ervoor dat hun hoofd dicht bij het uwe blijft en dat u beiden veilig blijft.

Zodra je klaar bent met het aanpassen van de wrap aan de perfecte pasvorm, kun je beginnen met het dragen van je pasgeboren baby. De volgende stap is om het lange uiteinde naar voren te trekken, onder de borst van de baby, en de benen eronder te vouwen als een kikker. Zodra je dit hebt gedaan, trek je het lange uiteinde over je schouders en kruis je de uiteinden onder de billen van je baby. Het is ook handig om de stof dubbel te knopen bij het gebruik van een grote drager – dubbele knoop zorgt voor de veiligheid en het comfort van je baby.

Om een pasgeborene te binden, verspreidt u de stof over het lichaam. Het hoofd van de baby moet hoog genoeg zijn om bedekt te zijn, maar de staarten moeten laag genoeg zijn om te voorkomen dat de baby eruit valt. Kruis de staarten altijd over de rug van de baby en het andere been om ervoor te zorgen dat de wrap stevig is vastgebonden. Dit is de enige manier om een pasgeborene vast te binden. De rest van de bandjes blijft hangen.

Je kunt een pasgeboren wrap binden door de staarten aan de voorkant vast te binden. De stof moet breed genoeg zijn om het hoofd en het lichaam van je baby te bedekken. De stof moet zich uitstrekken over de schouder van de ouder. De ouder moet goed op de drager worden geplaatst. Zodra de wrap is vastgezet, kun je beginnen met het vastbinden door de staarten over je schouders te kruisen. Zodra de stof correct is vastgebonden, moet u deze veilig kunnen gebruiken.

Lees meer op de baby blog van Oivr.nl