Vitaal Vandaag
Image default
Fitness

Dit moet je weten over een sportmassage.

Dit moet je weten over een sportmassage.

Denk je dat een massage alleen voor de ontspanning is? Fout! Een massage hoeft zeker niet altijd lekker relaxed te zijn.Een sportmassage bijvoorbeeld, is gericht op het stimuleren van de doorbloeding en zorgt voor een sneller spierherstel. Dat is dan ook de reden dat sportmassage een geliefde vorm van massage is onder mensen die veel sporten, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Bij Fysiotherapie Eindhoven in Achtse Barrier kun je een sportmassage boeken door deskundige specialisten.

Voordelen van een sportmassage

Dankzij sportmassage worden afvalstoffen beter afgevoerd uit het lichaam. Het kan zelfs helpen vochtophopingen in het lichaam te verminderen. De massage is dus niet alleen goed voor sporters, maar kan ook worden toegepast voor of na een intensieve inspanning. Ja, je leest het goed, ook vóór de inspanning kan een sportmassage helpen. Deze massage kan helpen bij klachten als vermoeidheid, stressklachten, spanning in de spieren of stijfheid.

Ook voor niet-sporters

De naam doet anders vermoeden, maar een sportmassage is dus niet alleen voor sporters. Integendeel, zoals we eerder al vertelden, heeft een sportmassage veel verschillende voordelen. De massage wordt wel veel toegepast op topsporters, maar kun je in principe bij elke fysiotherapiepraktijk boeken. Sportmassage staat voor een bepaalde massagetechniek en kan dus toegepast worden op iedereen die bepaalde klachten ervaart. Na de massage is het belangrijk om goed te drinken. Door veel water te drinken na de massage kunnen alle vrijgekomen afvalstoffen snel worden afgevoerd. Drink je geen water na een massage, dan kun je je een beetje ziek gaan voelen.

https://www.fysiotherapieachtsebarrier.nl/