Vitaal Vandaag
Image default
Schoonheid

Wat kun je doen tegen een verslapte huid?

Onze huid is ongetwijfeld het lichaamsdeel dat het snelst sporen van veroudering vertoont. Al vanaf je dertigste levensjaar maakt je huid minder collageen aan, wat tot gevolg heeft wat je huid wat losser wordt. Aangezien een slappere huid al snel tot rimpelvorming leidt is veel mensen er veel aan gelegen om een mooie strakke huid te behouden. Een verslapte huid is jammer genoeg niet helemaal te voorkomen. Het proces kan echter wel worden vertraagd, en voor een deel zelfs worden teruggedraaid.

Middelen tegen een verslapte huid

Misschien wel de bekendste uitspraak op het gebied van gezondheid is dat voorkomen beter is dan genezen. Dit geldt ook voor het jong en vitaal houden van je huid. Door de bank genomen geldt dat wat niet goed is voor de rest van je lijf, ook je huid weinig goed doet. Stoppen met roken bijvoorbeeld kan wonderen doen voor de textuur van je huid. Ook het minderen van de consumptie van alcohol, suiker en vet helpt vaak tegen een verslapte huid. Een tweede belangrijke tip is het vermijden van teveel zonlicht. De zon namelijk zorgt voor een versnelde afbraak van collageen en elastine, welke je huid naast strak ook soepel houden. Wie op relatief jonge leeftijd veel onbeschermd in de zon loopt zal dan ook vrij snel te maken krijgen met een verslapte huiden fijne lijntjes. Tot slot zijn er tal van moisturizers en huidreinigingsmiddelen op de markt die kunnen helpen om je huid flexibel te houden.

De voordelen van een laserbehandeling

De hierboven genoemde maatregelen stellen het krijgen van een verslapte huid wellicht enkele jaren uit. Vroeg of laat zullen zich toch de eerste rimpeltjes aftekenen op je gezicht. Een laserbehandeling kan je helpen om de zichtbare veroudering nog een tijdje uit te stellen. Met behulp van fijne laserstraaltjes worden tijdens zo’n behandeling dode cellen en ander materiaal op microscopisch niveau weggebrand. Dt heeft als resultaat dat stoffen als collageen en elastine de ruimte krijgen, en je huid voller aanvoelt. Tegelijkertijd heeft de warmte van de lasers een positief stimulerend effect op de huid. Een bijkomend voordeel van de huidige lasertechnieken is dat slechts delen van de huid worden bestraald. Hierdoor blijven bepaalde delen van de huid intact en herstelt de huid zich als geheel sneller. Door de bank genomen duurt een laserbehandeling zo’n 30 minuten tot een uurtje. Verder zijn er vaak 4 tot 5 sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken, al hangt dit natuurlijk wel af van de aard van het probleem.

Waar is een laserbehandeling geschikt voor?

Laserbehandelingen zijn in principe geschikt voor ieder onderdeel van de huid. Rimpels rond de wangen en oogleden kunnen bijvoorbeeld prima worden behandeld met behulp van lasers. Maar ook verslapte huid rond je hals leent zich goed voor een laserbehandeling. Behalve een verslapte huid en fijne lijntjes zijn ook zaken als pigmentvlekken en grove poriën te verminderen tijdens een lasersessie. Tenslotte is laseren ook geschikt voor het behandelen van littekens. Met name kleinere littekentjes laten zich door middel van deze techniek vrij goed verwijderen.