Vitaal Vandaag
Image default
Schoonheid

Zo lunch je gezond op kantoor

Zo lunch je gezond op kantoor

Lunchen op het werk is een belangrijk moment van de dag. Gezellig met de collega’s even lekker eten. Kies jij voor gezond of ga je voor de snack uit de kantine? 

Wie kent het niet. In de bedrijfskantine is er iedere woensdag een gefrituurde snack, op donderdag liggen er extra koeken en dan is er nog de vrijdagmiddagborrel met niet alleen een drankje, maar ook een gezouten nootje en wat chips. Als het meezit pizza. 

Steeds meer mensen staat dit echter tegen. In bedrijfskantines tref je vaker ook salades, broodjes humus en smoothies. Maar nog lang niet overal. Toch weten we allemaal dat een bedrijf met gezonde werknemers minder ziekteverzuim kent. Dan is het aan het bedrijf om daar ook zelf een bedrage aan te leveren, door de werknemers te stimuleren in ieder geval gezond te eten. Maar het valt nog altijd niet mee. 

Dan toch boterhammen van thuis meenemen?

Werknemers van bedrijven waar geen kantine is, zoeken nog wel eens de broodjeszaak in de buurt op als het lunchpauze is. Ook die leveren niet altijd de meest gezonde broodjes. Kaas op het brood kan prima, maar als daar allerlei sausjes overheen worden gegoten, is dit geen gezonde lunch. Boterhammen van thuis meenemen, werkt nog altijd het beste, mits je natuurlijk kiest voor gezond beleg. Bovendien scheelt het in de portemonnee. Maar het voelt voor veel werknemers als ouderwets, of zelfs not done en in ieder geval saai. 

Een gezonde lunch hoeft echter geen saaie lunch te zijn. We weten allemaal dat je op een gegeven moment van die boterhammen met kaas wel genoeg hebt. Schaf eens een fraai (bamboe) bakje aan en vul deze met wraps met gezond beleg zoals komkommer en tomaat, humus en pijnboompitjes. Past prima in een werktas of rugzak zoals een Tommy Hilfiger tas en je bent verzekerd van een gezonde lunch. 

Thermoskan met soep in je werktas

Maak de avond van tevoren eens een salade en neem deze mee naar het werk als lunch. Is er een mogelijkheid om iets op te warmen op het werk, ga dan voor eens voor een soep. Gezond, lekker en heerlijk in de winter als je op de fiets naar het werk komt. Je kunt het natuurlijk ook in een thermoskan meenemen, waarin het goed warm blijft. 

Muffins gemaakt van havermout met vers fruit, sandwiches met groenten belegd. Het zijn allemaal opties om een eigen gezonde lunch mee naar het werk te nemen. Dat kan heel wat geld schelen, want in een bedrijfskantine of de broodjeszaak om de hoek geven ze het niet gratis weg. Je houdt geldt over. Wie weet is die leren tas dames sale dan wel voor jou! 

Het kan dan ook een stimulans zijn om eens op te tellen wat je kwijt bent aan euro’s als je iedere dag je lunch buiten de deur haalt. Al die kleine bedragen vormen vaak een groot bedrag waar je veel leuke dingen van kunt doen. Een dagje uit, een abonnement op de sportschool, het huren van een padelbaan, een weekendje naar zee en die leren tas. Echt, zoveel kan het zijn.