Vitaal Vandaag
Image default
Aandoeningen en ziekten

Hoe val ik sneller af?

Er geen speciale sport die je meer of minder laat afvallen. Naast je eetpatroon bepaald de intensiteit en duur van je sport hoeveel calorieën je verbrand. Vaak wordt er gekozen om te gaan fitnessen omdat je tijdens het verbranden van calorieën ook nog een spiergroei stimuleert. Welke fitness je kiest maakt niet uit. Of het nu fitness Bloemendaal of Amsterdam is, zolang er gewichten zijn en apparatuur is, kun jij tewerk gaan!

Hoe sneller? Fitness bloemendaal

Nu je weet dat je intensiever en langer moet sporten om meer af te vallen, wil je weten hoe je doormiddel van voeding nog meer en nog sneller kunt afvallen. Dit doe je door minder te eten dan je lichaam dagelijks nodig heeft. Je lichaam gaat dit tekort proberen aan te vullen met reserves: je energie voorraden in vet en glucose. Het tekort dat je creëert door meer te bewegen en minder te eten bepaald in welke mate je afvalt. Een groter tekort betekent dat je sneller afvalt.

Sneller niet altijd beter

Sneller is niet altijd beter. Als we het hebben over spierbehoud is een te groot tekort niet gunstig. Bij een te groot te kort wordt er te veel gevraagd aan het lichaam en gaat het naast zijn voorraden ook spieren verbranden. Dit is tijdens het afvallen nagenoeg onvermijdelijk maar kan wel tegen worden gegaan door je lichaam niet in een té groot tekort te brengen.

Veel gemaakt fouten

Een veelgemaakt fout is dat mensen klakkeloos dingen kopiëren van het internet. Eet- trainingsschema’s uit 1970 die voor Arnold Schwarzenegger bedoeld zijn, gaan jou niet bepaald helpen. Hij trainde namelijk net iets harden en vaker als jou. Een ander voorbeeld is het welbefaamde ziekenhuis dieet. Iets waar te veel mensen op stuiten wanneer ze het internet afzoeken naar manieren om af te vallen. Deze diëten zijn bedoeld voor patiënten met overgewicht die bijvoorbeeld 20kg binnen een maand moeten verliezen omdat ze anders hun leven riskeren wanneer ze onder het mes gaan. Eén ei en één kop soep per dag gaan slechte gevolgen hebben voor jouw gezondheid. Raadpleeg daarom altijd een personal trainer of voedingsdeskundige wanneer je op zoek bent naar een eet- of trainingsschema!

https://www.pwpersonaltraining.nl/locaties/fitness-bloemendaal/