Vitaal Vandaag
Image default
Diensten

Voordelen van massages

In verschillende winkels wordt tegenwoordig lekkere massage gel, massage tafels of gezichtsrollers verkocht. Maar waar is een massage nou eigenlijk allemaal goed voor? Massage is misschien wel een van de oudste geneeswijzen. Veel oude volkeren – waaronder de oude Grieken, Egyptenaren, Chinezen en Indiërs – waren overtuigd van de therapeutische eigenschappen van massage en gebruikten het om verschillende kwalen te behandelen. Massagetherapie (inclusief myotherapie) is het kneden of manipuleren van de spieren en ander zacht weefsel van een persoon om hun welzijn of gezondheid te verbeteren. Het is een vorm van manuele therapie die bestaat uit het vasthouden, bewegen en uitoefenen van druk op de spieren, pezen, ligamenten en fascia. De term ‘massagetherapie’ wordt gebruikt om een grote verscheidenheid aan technieken te beschrijven die variëren in de manier waarop aanraking, druk en de intensiteit van de behandeling wordt toegepast.

Vermoeidheid tegengaan

Slaap je slecht of heb je last van slapeloosheid? Massage kan je zelfs helpen om dieper te slapen. Slaap heeft allemaal te maken met hoeveel activiteit er in het zenuwstelsel is en als je een massage krijgt, vertraagt je zenuwstelsel zelf door de druk.

Bovendien, als je diepere, meer herstellende slaap krijgt, zegt ze, dat op zijn beurt je niveaus van substantie P (een neurotransmitter voor pijn) vermindert, wat de algehele pijn vermindert. Dus als je pijn hebt, is massage dubbel werk. We zijn er allemaal geweest: je bent de hele nacht aan het woelen en draaien, het werk is volledig uitputtend en je hebt het gevoel dat je niet eens vijf minuten hebt om diep adem te halen. Sommige mensen raken vermoeid omdat ze niet genoeg slapen , andere mensen raken vermoeid vanwege een aantal biologische factoren. Maar wat de oorzaak van je vermoeidheid ook is, een gemakkelijke oplossing is (je raadt het al) een massage.

Focus

Heb je moeite om langer dan 10 minuten aanwezig te blijven bij een vergadering of een boek te lezen voordat u naar bed gaat? De effecten van een massage zullen je aandacht en concentratievermogen daadwerkelijk helpen verbeteren. Dat komt omdat je hartslag moet worden verlaagd om optimaal op te letten. Omdat een massage je zenuwstelsel vertraagt, wordt ook je hartslag effectief vertraagd. Tijdens een massage stimuleren je drukreceptoren vagale activiteit, die voortkomt uit een zenuw in je hersenen die naar verschillende takken van het lichaam leidt, waaronder het hart. Dus als je de druk van een massage ondergaat, kan dit ook je hartslag verlagen, wat uiteindelijk je focus zal verbeteren.