Vitaal Vandaag
Image default
Diensten

Handige tips van fysiotherapie Houten

Voor de mensen die vaak vanuit huis werken, heeft leuke fysiotherapie Houten een paar goede tips. Deze tips zorgen dat er geen klachten zullen ontstaan bij de zithouding. Zo zijn er veel mensen de de hele dag achter hun laptop werken en misschien een verkeerde houding nemen. Een verkeerde zithouding kan zorgen voor nare klachten. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van je nek of rug. Daarom is het belangrijk om de juiste zithouding aan te nemen.

Dit is ook belangrijk voor mensen die door de corona periode vaak thuis hebben moeten werken of voor mensen op het kantoor.

Ideale zitplek tijdens werken

Om te beginnen, is het belangrijk om de laptop op ooghoogte te hebben staan. Hierdoor zul je geen nekklachten krijgen. Ook is het verstandig om de muis (als je die hebt) niet te ver weg te leggen van de computer.

Als je op je stoel zit, is het belangrijk om goed tegen de leuning aan te zitten met je voeten op de grond. Ga dus niet op het puntje van de stoel zitten. Ook is het een goed idee om een verstelbaar bureau te hebben. Zo kun je soms even staan en daarna weer zitten. Thuis zou je ook verschillende plekken kunnen nemen ter afwisseling.

Toch een beetje beweging

Nu we het toch over afwisseling hebben, kunnen we het ook hebben over de beweging. Zo zijn er een aantal bewegingen die je tijdens het werken kunt doen. Het is namelijk niet goed om uren achter elkaar achter een laptop te zitten.

Zo zou je bijvoorbeeld tussendoor een stukje kunnen lopen om een glas water te halen of naar de wc te gaan. Dan heb je een klein stukje beweging die toch maar een paar minuten duurt. Ook zou kunnen blijven zitten, maar even je armen uitstrekken. Op die manier nemen je armen een andere houding aan, waardoor je geen klachten bij je armen krijgt.

Hiernaast zou je dat ook met je schouders kunnen doen. Je zou je schouders namelijk een paar keer kunnen draaien. Met deze oefeningen kom je toch nog een beetje aan je beweging.