Vitaal Vandaag
Image default
Gezondheid van vrouwen

Zo belangrijk is gezonde voeding

Zo belangrijk is gezonde voeding

 

Steeds meer zien we dat we ons bezighouden met wat we dagelijks naar binnenwerken. Er zijn meer mensen die een keer een dagje geen vlees eten en ook wordt het welzijn van de dieren stukken serieuzer genomen dan enkele jaren geleden. Niet voor niets zijn we er dus met elkaar ontzettend druk mee bezig om niet alleen gezonder te eten, maar ook het welzijn voor onze dieren te verbeteren. Ondanks het feit dat er uit tal van verschillende is gebleken dat voeding een groot deel van je gezondheid bepaald, zien we nog steeds dat veel mensen hier weinig tot geen rekening mee houden. Om je een idee te geven wat het belang is van gezonde voeding, hebben we hier een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

 

Drink voldoende

 

Je zult vast denken, wat heeft voldoende drinken nu te maken met gezonde voeding? Nou, dat is ontzettend veel. Een groot deel van ons lichaam bestaat namelijk uit water. Daarnaast is water essentieel voor onze vitale organen en zorgt het voor een snellere afvoer van giftige stoffen in ons lichaam. Door dagelijkse minimaal twee liter water te drinken, zal je al snel merken dat je je een stuk fitter gaat voelen. Daarnaast heeft het ook een positieve uitwerking op je uiterlijk. Je huid zal er namelijk stukken beter door uit gaan zien, waardoor jij tijdens de zomermaanden kunt shinen aan het strand of het zwembad in je nieuwe elomi bikini. Zorg er daarom dus voor, dat jij jezelf aanleert om ieder uur minstens één glas water te drinken. Zonder dat je het dan vaak door hebt, heb je gedurende de dag dan zo twee liter water binnengekregen.

 

Variatie

 

Gezonde voeding is natuurlijk één, maar het ook gevarieerd eten is vaak voor velen een lastige. Door te weinig te variëren merk je vaak ook al snel dat je motivatie stukken minder wordt. Het gevolg daarvan, is dat je zo weer terug zult vallen in je oude patroon, wat er dus voor zorgt dat je binnen enkele weken alsnog ongelukkig voor de spiegel staat wanneer je alleen je string en elomi bh draagt. Zorg er dus voor dat je voor jezelf wekelijks een bepaald schema hanteert, zodat je niet iedere dag hoeft na te denken wat je die dag weer wilt gaan eten. Je zult namelijk merken dat je verleiding op een ongezonde maaltijd dan ineens stukken kleiner wordt. Daarnaast is het ook verstandig om te beginnen met bewegen. Uiteraard hoef je niet direct een complete marathon in je anita sport bh te gaan lopen, maar een half uur wandelen per dag is al voldoende om mee te beginnen.